French Toast

Gepubliceerd door ellebautb op

French Toast

Ingrediënten voor 1 portie:

  • 2 sneetjes toastbrood
  • 1 ei
  • 30ml magere melk
  • Vanille naar smaak
  • Kaneel naar smaak
  • Zoetstof naar smaak
20210526_075219

Bereiding:

  1. Klop het ei los met de melk.
  2. Voeg naar smaak vanille, kaneel en zoetstof toe.
  3. Dompel het toastbrood langs beide kanten in het ei-mengsel. 
  4. Verwarm een antikleefpan op een middelhoog vuur. Je kan ervoor kiezen om deze wat in te vetten met boter, neutrale olie of bakspray.
  5. Bak het toastbrood enkele minuten aan beide kanten totdat ze gaar zijn.
  6. Werk af met toppings naar keuze. Hieronder zie je een voorbeeld met aardbeien, banaan en low-calorie siroop. 

Voedingswaarden per portie (zonder toppings):

  • Calorieën: 177
  • Eiwitten: 9g
  • Koolhydraten: 22g
  • Vetten: 6g

Nota: de voedingswaarden zijn gebaseerd op de gebruikte ingrediënten (zie foto). Deze kunnen dus afwijken als je alternatieven gebruikt.

TIPS & TRICKS

  • Dit is een vrij kleine portie. Je kan de porties dus gerust verdubbelen.
  • Je kan dit recept ook de avond op voorhand maken zodat het brood kan weken. Zo absorbeert het zoveel mogelijk van het ei-mengsel.
  • Dit is een zoete versie van het recept, maar je kan hier gerust een hartig ontbijt van maken. Experimenteer dus gerust met het recept en de toppings!